Thursday, July 18, 2013

პროდუქტების ვარგისიანობა

პროექტის სახელწოდება: პროდუქტების ვარგისიანობა
პროექტის მთავარი იდეა: ვარგისიანი პროდუქტების როლი ადამიანის               ჯანმრთელობისათვის.
პროექტის აქტუალიბა: საზოგადოებაში ჯანსაღი  წესის დამკვიდრება.
პროექტის მიზნები: ისწავლონ ვარგისიანი პროდუქტების ამოცნობა.
გაეცნონ საკვები პროდუქტების ეტიკეტს,შეძლონ ეტიკეტზე არსებული მონაცემების წაკითხვა და ვარგისიანობის დადგენა. სასარგებლო პროდუქტების შერჩევა.
მონაწილეთა ასაკი: 9-10  წლის ბავშვები.
ვადები / ხანგრძლივობა;  3 კვირა
მოსალოდნელი შედეგები:ბავშვები სწავლობენ ინტერნეტით სარგებლობას, ინფორმაციის მოძიებას, უვითარდებათ შემოქმედებითი  კვლევის  უნარ- ჩვევები, ხდებიან უფრო კომუნიკაბელურნი,თამამები. გამოუმუშავდებათ კრიტიკული აზროვნების უნარი ,ჩაერთვებიან საზოგადოებრივ  საქმიანობაში. გააცნობენ თავიანთ თანატოლებს ინტერნეტის საშუალებით თავიაანთ პროექტს.
პროექტისათვის საჭირო ძირითადი რესურსები; სახელმძღვანეელოები, პროდუქტების შესაფუთი ქაღალდები ეტიკეტებით. ი.ს.ტ. პრეზენტაციისათვის.
პროექტის მსვლელობა:გავაკეთებ პრეზენტაციას თემაზე  „პროდუქტების ვარგისიანობა“
ვაძლევ დავალებასინტერნეტით მოიძიონ ინფორმაცია საკვებად  ვარგისი პროდუქტების  შესახებ.
მოიპოვონ პროდუქტები, რომელზედაც  აღნიშნულია  გამოშვების თარიღი და შენახვის ვადა,რის საშუალებითაც ადგენენ მის ვარგისიანობას.
გააკეთონ დაქსკვნა, რომ ვადაგასული პროდუქტის გამოყენება საშიშია ადამიანის ჯანმრთელობისათვის. მან შეიძლება გამოიწვიოს ორგანიზმის მოწამვლა.
ვაკეთებ ტესტირებას „პროდუქტების ვარგისიანობა“.
ე.ს.გ-თან კავშირი: ინტეგრირებული საბუნებისმეტყველო  პროექტი.
პროექტის ხელმძღვანელი: ნონა კუპატაძე.
ხელმძღვანელის ელ-ფოსტა: nonakupatadze1961@gmail.com

პროექტის ვებ-გვერდი/ბლოგი:nonakupatadze1961 blogspot.com





No comments:

Post a Comment